07mrt

De perfecte collega vinden door alleen cv’s door te lezen is niet meer van deze tijd. Het cv vertelt eigenlijk nooit of iemand qua persoonlijkheid bij je bedrijf past toch?

Door digitale ontwikkelingen ontstaan in de loop van de jaren compleet nieuwe functies…zijn nieuwe sollicitatieprocessen dan een must?

“Wij zijn benieuwd hoe ver het al doorwerkt op de arbeidsmarkt en wat wij hierin kunnen betekenen met onze dienstverlening.”

Het ouderwetse ‘intake’ gesprek hebben wij al aangepast. Wij willen natuurlijk weten wat iemand in huis heeft en alles weten van onze sollicitanten om de perfect-fit te bereiken maar het hoeft niet statisch te zijn.
Je pakt tegenwoordig niet meer de Goudengids om bedrijven op te zoeken, indeed is leuk door te scrollen maar wanneer ga jij nou actief jouw sollicitatie doen? Welke platformen gebruik jij het meest als je zoekt naar een interessant bedrijf waar je zou willen werken? 

De kandidaat van nu:
Veel mensen zitten al ‘veilig’ en zijn werkzaam maar willen graag weten welke ontwikkelingen er mogelijk zijn. Vooraf willen mensen goed kunnen afwegen wat alle ins- en outs van een aantrekkelijke vacature zijn… wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden, past het bij mijn doelstelling, ontwikkeling en toekomst visie?

Zowel privé als zakelijk willen we allemaal een gezonde balans en daarbij hoort soms een stap maken naar een nieuwe werkomgeving, een nieuwe uitdaging.

Directe benadering is het juiste middel om onder de aandacht te komen, zo komen we in gesprek en weten wij wat werknemers willen maar ook wat de wens van de werkgever is op de vlakken die van belang zijn voor de invulling van de openstaande functie.

“de mens achter het ‘papiertje’”

Bepaalde branches werken met systemen van criteria, er kan dan niet meer gekeken worden naar de mens achter het ‘papiertje’ en de competenties/criteria waaraan een persoon voldoet zonder hiervoor opleidingen te hebben gevolgd. Onpersoonlijk matchen met alle gevolgen van dien!

Als dat de toekomst wordt ….

Geen gesprekken, selecteren op de geëiste criteria, het cv, motivatie, aantal uren & salarisindicatie.
…dit past niet bij de werkwijze van YM werving & selectie, ons niet gezien!

Wij willen persoonlijke benaderingen en persoonlijk matchen.
Contact met bedrijven, medewerkers en sollicitanten, elkaar kennen!